Preview Mode Links will not work in preview mode

Lagom Kondition

Aug 30, 2023

Erik ger en bred race report från helgens Allianslopp i Trollhättan.

Du får inte bara höra om brutna stavspetsar, klungdynamik och resultat, utan även om förlorade pingismatcher, mäniskor med trippelhawaiikapacitet och en liten vända i rullmotståndets underbara värld.

Dessutom: Niklas hyllar glaset och Erik...


Aug 23, 2023

Vi intervjuar Henrik Gustafsson, professor i idrottsvetenskap med inriktning mot stress, återhämtning och prestationsutveckling.

Ämnen som tas upp är Johannas eventuella prestationsångest inom konditionsidrott, problemet med tröstetankar, hur motionärer kan tänka kring målsättningar och vad "Sola i Karlstad"...


Aug 16, 2023

Johanna Ojala och Erik Wickström ger svar på lyssnarfrågor kring skidteknik.

Vi pratar bland annat om klappljudet i diagonalåkning, om att få fram foten i stakskjut och kring huruvida det finns en perfekt stakposition. Och så ger vi ett nivåanpassat tekniktips per led i Vasaloppet hela vägen från led 10 till...


Aug 9, 2023

Du bjuds på 12 tips för träning på stakmaskin (i många fall SkiErg).

Vi bland annat pratar om motstånd, frekvens, kylsystem, digitala lösningar, ErgZone, styrkeövningar, William Poromaa, bakfickepass, maxning på sista intervallen, babypuder och att inte alltid slå personbästa.

Dessutom: Info kring Andrew...


Aug 2, 2023

Vi är tillbaka efter ett traditionsenligt sommarlov i juli.

Erik och Johanna summerarar sommaren på olika sätt, bl a med bästa pass, längsta pass, bästa bok, bästa kulturella upplevelse samt mest närvarande skador (spoiler alert: gubbvad kan komma att nämnas).

Dessutom: Race report från Eriks Bjäre Trail 51...